Konzervované ryby od Nektonu: Skvělý přírodní zdroj bílkovin nejen pro aktivní lidi a sportovce

Pro aktivní jedince a vášnivé sportovce je správný příjem bílkovin jedním z klíčových faktorů pro zdravý pohyb. Bílkoviny jsou totiž stavebním kamenem svalů a hrají klíčovou roli v regeneraci a opravě tkání po náročném tréninku. A jedním z nejchutnějších a nejvíce přístupných zdrojů bílkovin jsou rybí konzervy. Jak jsou na tom s obsahem bílkovin výrobky Nekton naleznete na konci článku.

Zdroj kvalitních bílkovin

Konzervované ryby, jako jsou tuňák, losos, sardinky, sleď nebo trochu opomíjená makrela, jsou bohaté na vysoko kvalitní bílkoviny obsahující všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro růst svalů a regeneraci tkání. Navíc jsou rybí konzervy přírodním zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou pro zdraví srdce a kloubů nepostradatelné. Nezapomínejme ani na snadno stravitelný vápník, který obsahují konzervy s celými rybami (sardinky, makrely) a to ve vysokém množství. Ostatně píšeme o tom přímo v článku o sardinkách.

Přirozené živiny, žádné umělé přísady, stálá kvalita

Boom přidávání bílkovin do potravin probíhá již několik let. Přidané bílkoviny, nejčastěji z hrachu a sóji najdete v tyčinkách, čokoládách, jogurtech, pudingu, čekáme už jen až někdo přidá protein do piva. To bude na českém trhu doslova trhák😊

Na rozdíl od umělých bílkovin z hrachu, sóji a podobných zdrojů, rybí konzervy neobsahují žádné umělé přísady, konzervanty nebo aromata. Jsou to čistě přírodní produkty, které nabízejí nejen vynikající nutriční hodnotu, ale také autentickou chuť.

Nekazí se a jsou vždy v prvotřídní kvalitě. Ano, bylo by krásné mít na stole vždy čerstvou, mořskou rybu, ale čerstvá, mořská ryba je díky naší zeměpisné poloze vždy čerstvá trochu jinak. Někdy leží na ledu den, někdy dva, někdy pět.. U konzervovaných ryb víte, že vždy dostanete stoprocentní kvalitu.

Praktické, vždy po ruce

Pro ty, kdo vedou aktivní životní styl a ne vždy mají dostatek času na přípravu jídla, jsou rybí konzervy ideální volbou. Jsou skladné, nekazí se, nerozbíjí, můžete je mít v batohu jak dlouho chcete, pak stačí otevřít konzervu a můžete si dopřát pořádnou porci zdravého jídla kdykoliv a kdekoliv. To je obzvláště užitečné po tréninku, kdy tělo potřebuje okamžitý přísun živin pro regeneraci.

Ekologie - Udržitelnost

I toto je důležitý aspekt konzumace rybích konzerv. Mořské ryby žijí v moři, ve vodě, takže jim ji nemusíme dodávat. Divoké ryby si navíc hledají potravu sami, není potřeba tak pro ně nic pěstovat na polích, která je třeba obhospodařovávat a tím se ušetří další miliony hektolitrů vody, hektarů zemědělské půdy a tuny paliva. Pokud se při lovu ryb dodržují pravidla FAO a dalších organizací, která zabraňují nadměrnému lovu, je rybí maso tím nejekologičtějším zdrojem živočišných bílkovin. Navíc se díky téměř nekonečné trvanlivosti nevyhazují.

Obsah bílkovin ve vybraných výrobcích NEKTON

Nejprve musíme předeslat, že objem bílkovin se může u jednotlivých šarží výrobku lehce lišit. Někdy jsou třeba ryby tučnější a mají tak více tuku a méně bílkovin viz. náš článek o tuku v sardinkách. Zde zobrazené údaje tak platí pro výrobky prodávané v dubnu 2024. Jak klasické sardinky a tuňáky, tak i saláty a abyste věděli, že doplnit bílkoviny můžete i konzumací delikates, třeba večer u televize, přidali jsme oblíbené uzené šproty.

Závěrem

Rybí konzervy jsou skvělým zdrojem bílkovin pro aktivní lidi a sportovce, kteří chtějí dodat tělu to, co potřebuje. Jejich snadná dostupnost, vysoký obsah kvalitních bílkovin a dalších živin je činí správnou volbou pro ty, kdo chtějí zůstat aktivní po celý život. Tak proč nezkusit přidat do svého jídelníčku rybí konzervy a nedopřát tělu pořádnou dávku přírodních živin? Zkuste třeba některou z našich rybích pomazánek a přesvědčte se, jak je svět rybích chutí bohatý.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram