Fusilli con tuna di Paolo aka Pavkovo bleskové a lehké těstoviny s tuňákem

Každý z nás má oblíbený rychlo-recept na těstoviny nebo pomazánky s rybkami. Tento recept je od našeho kolegy Pavla. Pavel je hrdý plzeňák, takže po plzeňsku: „Pavkovo bleskové těstoviny s tuňákem“

Ingredience základní verze:

Tuňák Nekton ve vlastní šťávě nebo v oleji (pokud chcete těstoviny spíše ochutit stačí 80 gramová konzerva, pokud chcete pořádnou porci, 185 gramová konzerva Wellness je jasná volba)

1 cibule

Sterilovaná kukuřice

Těstoviny (ideálně fusilli/vřetena, farfalle/motýlci, penne rigate/jak jsou penne česky?:-) 150g syrových těstovin na osobu

Olivový olej

Rozšíření: Jakákoliv zelenina, kterou máte rádi. Sterilovaná i mražená. Přidat můžete třeba i lístky špenátu.

Tuňák Wellness
Základní vybavení každé spíže: Konzervovaný tuňák Nekton

Jak na to:

Nakrájíme si cibuli na kostičky, slijeme sterilovanou kukuřici a slijeme konzervu tuňáka. Vše tak máme po ruce a připravené.

Začneme vařit těstoviny. Na 100 gramů těstovin ideálně jeden litr vody. Nezapomeneme dát do vody lžičku soli na každý litr vody a vaříme dle instrukcí na balení.

Do hluboké pánve kápneme trochu olivového oleje a lehce osmažíme cibulku do sklovata - cibule se zdá být průhledná, ještě ani náznakem nehnědne. Když je hotovo, stáhneme plamen, přidáme okapanou sterilovanou kukuřici a lehce osmažíme, spíše pořádně prohřejeme, než abychom vysloveně smažili.

Po minutě přidáme tuňáka a vše pořádně promícháme a prohřejeme a můžeme ještě trochu zakápnout olivovým olejem. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte mletý pepř, nebo namelte na směs trochu chilli.

Tuňák je sám o sobě slaný, takže solit často ani nemusíme. Těstoviny budou rovněž slané už z vaření.

Když jsou těstoviny hotové, slijeme vodu a těstoviny pomalu přidáváme do směsi s tuňákem, tak, aby byly všechny těstoviny ochucené a nasáklé směsí. Pokud nějaké zbydou, necháme je bokem a na večer je můžeme třeba použít na salát z tuňáka na zítra.

Při použití mražené zeleniny, třeba praktické směsi „mrkev, hrášek, kukuřice, nejdřív zeleninu lehce povaříme, aby se rozmrazila, necháme okapat a teprve poté přidáváme na pánev.

No a to je celé. Ingredience vždy po ruce, vše hotové za čtvrt hodiny a možnost experimentovat k tomu - paráda!

Dobrou chuť, spoustu chvály a veselé spolustolovníky přejí Ondra a Pavka

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram