Proč vyzkoušet pomazánky
aneb "Tý jo, to je dobrý… Z čeho to je?"

Pomazánka z rybiček je ten nejlepší vstup do světa „vaření“.
Proč? Připravit ji dokáže každý i bez sebemenších zkušeností. Na přípravu máte tolik času, kolik chcete. Pomazánka se vám nespálí ani nesrazí. Navíc na vás ráda počká v lednici, ostatně rozležená je nejlepší. Můžete si tak třeba večeři připravit odpoledne, když máte zrovna čas.
Další výhody? Můžete být kreativní. Můžete si hrát s pochutinami a zjišťovat, jak spolu co funguje. Stačí špetka koření, trocha bylinek a každý pokus získá nový rozměr. Pomazánky z rybiček jsou skvělé jako svačina, večeře nebo jako pomazánka na jednohubky při pikniku nebo oslavě.
V první várce receptů vás seznámíme s pomazánkami, které se v klasické verzi dělají ze sardinek, ale použít na ně můžete i jiné konzervované rybky - šproty, sledě nebo makrely. Řídíme se přitom tím, že všechny ingredience musí být snadno dostupné v běžném obchodě/supermarketu.